Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdrowy Fast Food
Jeśli lubicie fast foody ale chcecie by były zdrowsze to polecam Wam przepis na burgery w wersji fit :Uśmiech

[Obrazek: burger%2B4.jpg][Obrazek: burger%2B3.jpg]

Marchewkowy Burger

Składniki :

Bułka pełnoziarnista 60 g
Marchew 80 g
0,3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Ziarna sezamu 10 g
Sałata  (2 liście)

Cebula 30 g
Pomidor 60 g
Oliwa z oliwek 5 g
Pieprz, kolendra do smaku

Przygotowanie :

1.     Marchewkę obrać, umyć, zatrzeć na tarce.

2.     Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.

3.     Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4.     Kaszę wymieszać z marchewką, cebulą, sezamem, oliwą i ziołami.

5.     Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

6.     Formować burgery i umieścić je na papierze do pieczenia.

7.     Piec 30 minut. Po upływie 15 minut burgery można przekręcić na drugą stronę.

Burger Burakowy

Składniki :

Bułka pełnoziarnista 60 g
Burak 100 g
0,3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Ziarna sezamu 10 g
Sałata 10 g
Cebula 30 g
Pomidor 60 g
Ogórek kiszony 30 g
Oliwa z oliwek 5 g
Pieprz, kolendra do smaku

Przygotowanie :

1.     Buraka obrać, umyć, zatrzeć na tarce. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
2.     Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3.     Kaszę wymieszać z burakiem, cebulą, sezamem, oliwą i ziołami.
4.     Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
5.     Formować burgery i umieszczać je na papierze do pieczenia.

6.     Piec 30 minut. Po upływie 15 minut burgery można przekręcić na 2 stronę.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

A można wcześniej przygotowanego burgera zamrozić? Wiem, że z mięsną wersją jest to możliwe, ale nie wiem, czy w tym przypadku przechowywanie żywności w zamrażarce będzie wskazane. Albo może masz jakieś patenty na to, żeby taki burger był w stanie dłużej wytrzymać w lodówce?
Odpowiedz
Ciekawy przepis, ale ja jednak nie mogłabym zamienić mięsa na marchewkę czy buraka. Jeśli ktoś boi się kupować mięso czy wędliny w sklepie ze względu na dodawaną chemię, to przecież można spróbować swoich sił i samemu zająć się wyrobem wędlin. Sprawdźcie sobie ofertę sklepu https://swojskiwyrob.pl/ - znajdziecie tam wszystkie akcesoria i sprzęt do wyrobu wędlin.
Odpowiedz
Nie boi się, ale po prostu chce żyć zdrowiej i nie krzywdzić zwierząt. Ja uwielbiam zamieniać produkty odzwierzęce w tradycyjnych daniach na warzywa. Aktualnie szukam czegoś z marchewką, bo mocno obrodziła w tym roku, poza tym jest przeciwutelniaczem, co jest dla mnie bardzo istotne! Znacie jakieś przepisy na dania z marchewką? Znalazłam coś takiego: https://vitamoc.pl/blog/przepisy/przepisy-z-marchewki Co myślicie?
Odpowiedz
Nasza restauracja serwuje zdrowy fast food. A to dlatego, iż w ofercie posiadamy najwyższej klasy mięso wołowe. Zapewnione przez https://www.skupbydla-sprzedazmiesa.pl/sprzedaz-miesa jest dokładnie tym, czego w tym wypadku faktycznie było nam trzeba. Konkretna jakość za jeszcze lepszą cenę, co przyciąga do nas kolejnych klientów!
Odpowiedz
Można zmienić kilka składników aby z pozoru niezdrowe dania okazało się całkiem wartościowe. Na pewno zamienić smażenie na pieczenie, olej na oliwę. Najlepszą można zamówić na https://tasti.pl/ i to taką sprowadzaną oryginalną prosto z Włoch. Zupełnie inaczej smakuje od razu całe danie jak zastosuje się takiej jakości oliwę.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama