15.07.2025, 14:45
Co zrobić, jeśli jedna z desek ulegnie uszkodzeniu – pęknięciu, wybiciu? Czy można ją wymienić bez rozbierania całego tarasu?
|
Czy da się samodzielnie naprawić uszkodzoną deskę tarasową?
|
|
15.07.2025, 14:45
Co zrobić, jeśli jedna z desek ulegnie uszkodzeniu – pęknięciu, wybiciu? Czy można ją wymienić bez rozbierania całego tarasu?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
W przypadku uszkodzenia jednej deski, jej wymiana jest możliwa bez konieczności demontażu całego tarasu – zwłaszcza przy systemie montażu na klipsy. Wystarczy zdemontować kilka sąsiadujących desek, aby uzyskać dostęp do uszkodzonej. Warto zachować kilka zapasowych desek po montażu, by mieć je pod ręką. Sprawdź praktyczne rozwiązania i systemy montażowe na stronie deska tarasowa. Systemy WPC są projektowane z myślą o łatwej konserwacji i naprawach.
To prawda, wymiana pojedynczej deski w systemie WPC jest dość prosta, o ile użyto montażu na klipsy. U mnie udało się to bez problemu – wystarczyło odkręcić klipsy, wyjąć uszkodzoną deskę i wsunąć nową. Ja też miałem podobną sytuację i skorzystałem z porad z tej strony: deska tarasowa. Opisali dokładnie, jak postępować. Warto poczytać przed rozpoczęciem naprawy. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|