Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!
Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Niska samoocena - jak się z nią uporać?
|
Grupa: Global Moderator
Liczba postów: 583
Liczba wątków: 357
Reputacja:
9
Niska samoocena to znacznie więcej niż tylko chwilowe zwątpienie w siebie – badania pokazują, że może prowadzić do poważnych schorzeń, takich jak depresja i zaburzenia lękowe.
Szczególnie istotny wpływ na kształtowanie się niskiej samooceny mają następujące czynniki: - Brak wsparcia emocjonalnego i akceptacji ze strony rodziców
- Ciągła krytyka i skupianie się na negatywach
- Surowe kary i brak pochwał
- Porównywanie z innymi
Zaniedbanie emocjonalne w dzieciństwie prowadzi do głębokich przekonań o własnej bezwartościowości. Należy prosić o pomoc Profesjonalne podejście do leczenia wymaga indywidualnego dopasowania metod terapeutycznych. Podczas sesji terapeutycznych pacjenci uczą się rozpoznawać i modyfikować szkodliwe przekonania na swój temat.
Czy ty masz problem z niską samooceną ??? Jak sobie z tym radzisz???
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Grupa: Przyjaciel
Liczba postów: 453
Liczba wątków: 25
Reputacja:
4
To może być ciekawa dyskusja, nie mam z tym problemu ale chętnie dowiem się jak się z tym żyje i jak ewentualnie pomóc takiej osobie.
Grupa: Global Moderator
Liczba postów: 583
Liczba wątków: 357
Reputacja:
9
Na pewno należy iść na terapie grupową z psychologiem.
Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 713
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Warto też zadbać o swoje zdrowie psychiczne. Co powiecie na takie rozwiązanie jak terapia u psychologa w formie online? Zajrzyjcie na stronę Poradni Zdrowia Psychicznego Empatio: https://empatio.pl/ . Myślę, że taka terapia to bardzo dobry wybór dla każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie psychiczne.
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 951
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1
09.03.2026, 07:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2026, 09:45 przez Anetka.)
Osobiście mogę Wam polecić pomoc jaką otrzymacie zaglądając do centrum psychoterapii Śmiało mogę powiedzieć że to prawdziwi profesjonaliści w tej branży. Bazują na metodach zweryfikowanych naukowo i na bieżąco śledzą światową literaturę dotyczącą psychoterapii. Dodam również że poznając indywidualne cechy danej osoby, dobierają najszybsze i najskuteczniejsze sposoby pomocy. Wizyta w tym miejscu to na prawdę świetna decyzja. Polecam szczerze
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości