Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instrukcja życia w uniwersum holograficznym
Księga Wyjścia 3, 16-18

"Idź, do Egiptu i zgromadź starszych Izraela, czyli grupa mężczyzn w starszym wieku. Wybranych z 12 plemion, synów Jakuba - Izraela do zarządzania i przewodzenia 12 plemion Izraela. I powiedz im, mowa słów: Pan, czyli Jestem, który jestem Bogiem ojców waszych objawił mi się, w mowie słów, gdy przybyłem do góry Bożego ustanowionego prawa na Horebie. Bóg, Pan Jestem, który jestem Abrahama, Izaaka, Jakuba - Izraela mówiąc, mowę słów: Patrzyłem długo, na was i na to, co wam czyniono w Egipcie, w kraju niewoli i przemocy" "Postanowiłem więc, według zawartego przymierza z Abrahamem i potomkami Abrahama (Rdz 15) Że wyprowadzę was, lud mojego przymierza, z niedoli, czyli niewoli i przemocy egipskiej do ziemi Kananejczyków, czyli przeklętych plemion synów Kaanana, syna Chama (Rdz 9,25) Do ziemi opływającej w mleko i miód, synonimy bogactwa i dobrobytu" "A gdy usłuchają głosu twego, mowy słów, wtedy pójdziesz ty i starsi Izraela do króla egipskiego i powiecie mu, mowa słów: Pan, Jestem, który jestem Bogiem Hebrajczyków, czyli od imienia Hebera, praojca Abrahama z linii rodowej Sema, z jednego rodu Sema (Rdz 11,1-26) Objawił się nam, przez mowę słów, ludowi swojego przymierza. Chcemy więc odbyć, uroczystą 3 dniową, analogicznie do przejścia, ze śmierci do życia Jezusa Zbawiciela wędrówkę, z Egiptu, kraju niewoli i przemocy, na pustynię do kraju, bez niewoli i bez przemocy. Aby złożyć ofiarę za lud przymierza Panu, Jestem, który jestem, Bogu naszemu, według zawartego przymierza z Abrahamem i ludem jego - Izraelem (Wj 3, 16 18)
I poznacie prawdę, a prawda was wyswobodzi, bo przyczyną wszelkiego zła jest brak wiedzy biblijnej, zbieżnej z odkryciami nauki. 
Wersety biblijne tłumaczone są z Biblii Warszawskiej.

Wiadomości w tym wątku
Księga Rodzaju 9,24-29 - przez dominat007 - 19.05.2020, 15:49
Księga Rodzaju 24,9-11 - przez dominat007 - 27.01.2021, 17:43
Księga Rodzaju 24,49-52 - przez dominat007 - 04.03.2021, 18:00
Księga Rodzaju 24,64-67 - przez dominat007 - 15.03.2021, 18:29
Księga Rodzaju 25,1-5 - przez dominat007 - 18.03.2021, 18:10
RE: Instrukcja życia w uniwersum holograficznym - przez dominat007 - 17.05.2025, 12:18
Księga Wyjścia 6, 14 - 16 - przez dominat007 - 22.11.2025, 12:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Reklama