Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CS 1.6 na monitor 144 Hz – jak ustawić, żeby gra działała płynnie?
Witam wszystkich! Mam taki problem – kupiłem nowy monitor 144 Hz i chciałem wrócić do Counter-Strike 1.6, ale gra strasznie szarpie i nie czuć tej płynności, mimo że FPS wskazuje 100. Próbowałem różnych komend w konsoli, zmieniałem parametr fps_max, wyłączałem synchronizację pionową, ale efekt jest marny. Czytałem, że trzeba odpowiednio skonfigurować plik config i ewentualnie wgrać specjalne parametry startowe, ale nie mam pewności, co dokładnie wpisać, żeby CS 1.6 działał jak należy na wysokim odświeżaniu. Dodatkowo zauważyłem, że na niektórych mapach pojawiają się mikro-zacinki, które psują celność. Szukam sprawdzonej wersji Counter-Strike 1.6, która ma już przygotowane ustawienia pod 144 Hz lub dołączony poradnik, jak to ogarnąć krok po kroku. Nie chcę eksperymentować na własną rękę, bo boję się, że coś zepsuję. Czy ktoś z Was miał podobny problem i znalazł rozwiązanie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo chciałbym w pełni wykorzystać możliwości mojego sprzętu. Pozdrawiam wszystkich graczy!
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Wiadomości w tym wątku
CS 1.6 na monitor 144 Hz – jak ustawić, żeby gra działała płynnie? - przez StormPixel - 36 minut(y) temu

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.