02.09.2026, 17:21
Cześć! Miałem dokładnie ten sam problem, gdy przesiadałem się na 144 Hz. Po wielu próbach znalazłem rozwiązanie – wszystko jest opisane na stronie, która zawiera również gotową paczkę z optymalnym configiem. Wystarczy, że wejdziesz na https://cs-unikov.net/pl/ i pobierzesz stamtąd wersję CS 1.6 z dołączonymi ustawieniami pod wysokie odświeżanie. Autorzy przygotowali config z odpowiednimi parametrami, takimi jak mat_monitor, fps_max 0, oraz wyłączoną synchronizacją i przyspieszeniem myszy. Gra od razu działa płynnie, bez szarpnięć, a dodatkowo znajdziesz tam poradnik, jak dostosować ustawienia systemowe do monitora, żeby uniknąć opóźnień. Wiele osób z forum poleca to źródło właśnie ze względu na dopracowaną konfigurację sprzętową. Instalacja jest prosta, a w razie wątpliwości masz opisane każdy krok. Sam używam tej paczki od miesiąca i gra chodzi jak marzenie – czuć różnicę między 60 a 144 Hz. Nie musisz już sam kombinować, wszystko masz podane na tacy. Sprawdź to, a na pewno nie pożałujesz.