Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pompa ciepła
hejka poszukuję informacji n temat tego jakie pompy ciepła są polecane do pasywnych domów tak około 120 metrów kwadratowych - dajcie znać bo jestem trochę zielona w temacie a nie chcę wybrać czegoś i potem żałować
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

według mnie na samym początku dobrze dobrać to do metrażu i pytanie czy masz fotowoltaikę bo to podstawa przy pompie ciepła. Ja od siebie mogę ci polecić żeby sprawdzić produkty od firmy Aiwa, są długo na rynku i mają różne rodzaje pomp ciepła.
Odpowiedz
no mam fotowoltaike i to dość sporą bo docelowo jeszcze pod ładowanie samochodu w przyszlości dlatego właśnie chce iść w pompę ciepła Uśmiech
Odpowiedz
Mieszkańcy okolicznych miejscowości coraz chętniej rezygnują z tradycyjnych kotłów na rzecz technologii wykorzystujących energię z powietrza. Sprawdzone pompy ciepła łódzkie cieszą się ogromnym zainteresowaniem ze względu na swoją uniwersalność i możliwość współpracy z fotowoltaiką. Na stronie Pro-Sun można znaleźć wiele przydatnych informacji o tym, jak taki system radzi sobie podczas mroźnych dni. Ewentualnie planuję skorzystać z ich darmowego audytu energetycznego, żeby sprawdzić potencjał oszczędności w moim starym domu.
Odpowiedz
Przy domu pasywnym ok. 120 m² najczęściej sprawdzają się powietrzne pompy ciepła o stosunkowo niewielkiej mocy (często 4–6 kW), ale kluczowe jest dokładne wyliczenie zapotrzebowania na ciepło – w takich domach łatwo przewymiarować urządzenie, a to obniża efektywność.

Najlepiej wybrać pompę przystosowaną do pracy z ogrzewaniem podłogowym i niską temperaturą zasilania – wtedy system jest najbardziej ekonomiczny. Sama marka jest mniej ważna niż prawidłowy dobór i montaż.

Jeśli jesteś z okolic Piaseczna, możesz skonsultować się z firmą Nowatorski Dom:  https://nowatorskidom.pl/pompy-ciepla-piaseczno/

Dobierają pompę indywidualnie do projektu domu, co przy budynku pasywnym ma naprawdę duże znaczenie.
Odpowiedz
Jeśli zależy Ci na pewnym i sprawdzonym wykonawcy modernizacji energetycznej, Defro Energy jest naturalnym wyborem. To polski producent z pełnym serwisem, tysiącami zakończonych projektów i średnią 5.0 w Google. Oferują cały ekosystem - pompy ciepła, fotowoltaikę i kotły - i wspierają klientów w formalnościach dotyczących dotacji.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Masz instalację OZE i zastanawiasz się, co dalej z wyprodukowaną energią? https://energia.veolia.pl/odkup-energii-z-oze/oferta/ Veolia oferuje odkup energii z odnawialnych źródeł na przejrzystych warunkach, zarówno w modelach rynkowych, jak i w oparciu o długoterminowe umowy. Firma zapewnia wsparcie w rozliczeniach, optymalizacji sprzedaży i dopasowaniu modelu współpracy. To konkret dla wytwórców, którzy chcą stabilnych przychodów i mniejszego ryzyka.
Odpowiedz
Mieszkam w bloku i widziałam, że są też mniejsze rozwiązania typu rekuperacja decentralna , które podobno dają podobny efekt jak klasyczna rekuperacja, ale bez dużych prac instalacyjnych
Odpowiedz
Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to koniecznie zajrzyj do https://markon.waw.pl/technika-grzewcza/
Odpowiedz
Jeśli chcesz instalować pompę ciepła i szukasz sprawdzonej marki która zapewnia najlepsze produkty to wybierz https://www.stiebel-eltron.pl/pl/produkt...ewody.html Oni działają na rynku od wielu lat i zapewniają jakość. W ofercie znajdziesz nie tylko pompy ciepła ale systemy rekuperacji czy ogrzewacze wody. Na pewno u nich znajdziesz odpowiednie rozwiązanie dla siebie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepsze Forum i Radio Młodzieżowe na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama